.

4 musikere

Jazz Francais

Jazz Francais med Katrine Rømhild (sang9, Georges Muschik (bas), Paul Kim (trommer) og Jesper Gilbert (guitar)

Jesper Gilbert, Katrine Rømhild, Paul Kim, Georges Muschik

.

Fransk jazz koncert med causeri

Jazz Français kan tilbyde følgende koncerter, hvor der efter ønske kan causeres over musikken:

Fransk jazzen introduktion. Jazzen landede for alvor i Frankrig under 1. verdenskrig med de amerikanske soldater, og siden har den slået dybe rødder og fået sin egen udformning i mødet med blandt andet den franske chanson-tradition. Tag med på en rejse gennem det franske jazzlandskab, der fra 1920’erne blomstrede op i Montmartres cabaret’er og klubber, hvor Django Reinardt og Stephane Grapelli formede the Jazz Hot Quintet, og videre op igennem århundredet, hvor musikere som Michel Legrand, Yves Montand, Charles Aznavour, Serge Gainsbourg, Charles Trenet, Édith Piaf og André Minvielle alle har sat deres personlige præg på den franske jazz. Der vil kunne udleveres danske oversættelser af alle sangtekster.

Charles Aznavour. I 2018 mistede vi denne store franske sanger (måske herhjemme lidt i skyggen af Kim Larsens død). Koncerten er en hyldest til en alsidig, varm og dybt musikalsk sanger, der i den grad har præget fransk kultur. Vi skal lytte til en række af hans numre og samtidig høre om hans musikalske og personlige historie, herunder hans indflydelse blandt franske filmkunstnere. Der kan udleveres danske oversættelser af alle sangtekster.

Michel Legrand. Den franske musiker og komponist Michel Legrand havde sit helt eget tonesprog og univers, der har fanget lytternes opmærksomhed verden over. Vi skal lytte til en række af hans kompositioner og samtidig dykke ned i hans musikalske og personlige historie, herunder film- og musicalsamarbejdet med Jacques Rémy. Der kan udleveres danske oversættelser af alle sangtekster.